onsdag den 17. december 2014

Louises Rocky road

3 ingredienser er alt, hvad du skal bruge til at lave de lækreste chokoladesnacks!

Det skal du bruge:
  • 3 plader mørk flagchokolade (eller anden slags)
  • 1 pose mini skumfiduser fra Haribo (eller andre - man kan blandt andet købe nogen i Søstrene Grene) 
  • Mandler (alt efter hvor mange man ønsker i. Jeg brugt mindst 3 håndfulde mandler)
  • Eventuelt lidt pynt - frysetørret bær eller krymmel

Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 200 grader. Gør en bageplade med bagepapir og mandler klar. Når ovnen er varm kommes mandlerne i ovnen, til de er flot gyldne. (omkring 10 min., man kan også dufte, når de skal ud. Men hold godt øje med dem!)
  • 2 af pladerne af chokolade brækkes i små stykker og smeltes over vandbad.
  • Den sidste plade chokolade hakkes fint og kommes i en skål.
  • Når mandlerne er klar, tages de ud og lægges i et rent viskestykke eller i en skål. De skal lige blive lidt kolde inden de hakkes.
  • Når mandlerne er blevet køligere hakkes de groft.
  • Når chokoladen i vandbadet, er smeltet, hældes den over det fint hakket chokolade, og smelter dette.
  • Når alt chokolade i skålen er ensartet, kommes de hakkede mandler og mini skumfiduserne i. Vend det hele godt sammen.
  • Et stort firkantet fad beklædes med madpapir eller bagepapir.
  • Chokoaldemassen hældes i fadet og bredes ud.
  • Pynt evt. med lidt frysetørret bær. (Jeg brugte hindbær).
  • Kom film over fadet og stil det koldt. Enten i køleskabet eller udenfor, hvis temperaturen er til det.
  • Efter et par timer kan den skæres ud i små stykker.
  • Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar