torsdag den 20. marts 2014

Cheesecake med hindbær

100
Dette indlæg er indlæg nr. 100 på bloggen! Hold nu fast.
Det skal da selvfølgelig fejres, og hvad fejre man bedre med end kage..? Denne kage er en cheesecake med hindbær. Hurra for 100 indlæg!

Et lille tip:
Når du skal lægge bagepapir i din springform, så prøv dette som er vist på billederne her under. Jeg havde selv når ens runde kage får "kanter" p.g.a. bagepapir. Dette kan man blive helt fri for med dette tricks. Dog bliver kanten af springformen ikke dækket, men når det er cheesecake, så skal de ikke dækkes.


Det skal du bruge:
Bund:
  • 12 digestivekiks
  • 50 g smeltet smør
Fyld:
  • 2 x 250 g mascarpone
  • 2 x 200 g philadelphia light
  • 100 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang (Gem stangen!)
  • Skal og saft fra 1 citron
  • ½ bære frysetørret hindbær (Du kan også komme friske hindbær i eller hindbær syltetøj)
Toppen/Sauce:
Hvis man ikke er til husblas kan man lave en sauce uden husblas.
  • 300 g frosne hindbær
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang - uden korn
  • 6 stk. husblas
Sådan gør du:
  • Hak/mas kiksene til krummer. Smelt smør og bland det med kiksesmuldret.
  • Pres det ned i en springform og stil springformen på køl.
  • Bland/pisk alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål.
  • Smag cremen til. Mere sukker? Mere citron?
  • Når cremen er blandet smøres den ud på kiksebunden.
  • Kagen kommes igen i køleskabet og hindbær toppen/saucen laves.

  • De frosne hindbær kommes i en gryde med sukker og vaniljestangen.
  • Det skal lige koge op, og hindbærene må godt blive most ud. Skru ned til svag varme.
  • Hvis du vil lave hindbærsaucen: du er nu færdig. Lad saucen køle af og kagen sætte sig et par timer i køleskabet inden du spiser et stykke og hælder hindbærsauce på.
  • Hvis du ønsker en hindbærtop: Læg de 6 blade af husblas i en skål med koldt vand. Når bladene er blevet bløde vrider du vandet fra, og de kommes op til den lune hindbærsauce. Bland husblassen godt ud. Tag hindbærmassen af varmen og lad den køle af en smule. Kagen tages ud af køleskabet, og hindbærmassen hældes forsigtigt ud over. kagen stilles på køl et par timer.
  • Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar