onsdag den 18. december 2013

Æblegløgg uden alkohol

Ingen jul uden gløgg og æbleskiver. Gløgg burde egentlig hedde jul i en gryde. Det er de bedste dufte der bruges til gløgg. Denne gløgg er alkoholfri og er lavet på æblemost og gingerale.

Det skal du bruge:
  • 1 L god æblemost
  • ½ L Gingerale
  • 1 citron, skåret i skiver
  • 25 g ingefær, skåret i skiver
  • 4 hele nelliker
  • 4 kardemommekapsler
  • 2 stjerneanis
  • 2 stænger kanel
  • ½ dl sukker
  • 2 æbler
  • 1 pose mandelsplinter
  • Tranebær (Jeg brugte frysetørret)

Sådan gør du:
  • Kom alle ingredienserne op i en gryde.
  • Lad det komme op og koge i et par minutter.
  • Sluk for varmen og stil gryden til side.
  • Lad gløggen trække i mindst 2 timer.
  • Sig gløggen og kom den op i gryden igen.
  • Varm den op og smag den til. Måske den skal have lidt vand. (Jeg kom 1½ kom vand i. Den var lidt skarp/syrlig i smagen. Vandet hjalp).
  • Skær æblerne i tern og kom dem, mandler og tranebær ned i gryden.
  • Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar