søndag den 18. august 2013

Morgenmadsmuffins

Bag disse muffins en søndag, så er der nem og hurtig morgenmad, til de dage i ugen, hvor det går lidt stærkt. Bare grib en muffin og af sted med dig. Disse muffins indeholder bl.a. blåbær, havregryn og hørfrø.
Der bliver omkring 20 muffins.
Det skal du bruge:
Skål 1 (tørre ingredienser):
  • 675 g mel
  • 155 g havregryn
  • 20 g hørfrø
  • Et drys kardemomme
  • 2 1/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
Skål 2 (en stor skål. Her skal det hele samles i):
  • 150 g blødt smør (becel)
  • 175 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker/pulver
  • 4 æg
Skål 3:
  • 1 pose frosne blåbær
  • lidt mel

  • 4 dl kærnemælk

Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland de tørre ingredienser (skål 1) godt sammen, og stil skålen til side.
  • Put blåbær i en skål (skål 3) og drys lidt mel over. De skal lige være dækket over, men stadig ikke for meget mel.
  • (Skål 2) Pisk smør med sukker. Tilsæt vanilje og æg - et æg ad gangen.
  • Tilsæt halvdelen af de tørre ingredienser (skål 1) til skål 2 og bland rundt.
  • Tilsæt kærnemælken.
  • Kom resten af de tørre ingredienser i skålen.
  • Tilsæt blidt blåbær til dejen, og vend dem forsigtigt rundt.
  • Put dejen i muffinsforme. (Jeg brugte de store, som kan stå selv).
  • Bag dem i 15-20 min. Husk at tjekke, om de er klar. Der skal ikke hænge dej på gaflen eller andet, når du stikker i dem.
  • Velbekomme.

Til de chokoladeglade: Min veninde er ikke vild med blåbær, men elsker chokolade. Jeg tog lidt af dejen, inden jeg kom blåbær i, og til satte lidt sager efter hendes smag.Tilsæt 1½ tsk. kakaopulver og ½ plade chokolade. Hak chokoladen, sigt kakaopulver, og bland det i dejen.


1 kommentar:

  1. De smager fantastisk godt... uhmmmmm

    kh Lene

    SvarSlet